top of page
Websitebanners (12).png
Onze

Droom

Onze droom is om de nieuwe generatie, en in het bijzonder de 16 tot 35 jarigen wereldwijd te inspireren en de tools te geven om angstvrij en zonder blokkades te gaan voor hun unieke dromen. 

 

Wij bieden deze tools aan door middel van o.a. TV programma's, films, series, TV kanalen, podcasts, blogs, theatervoorstellingen, evenementen, muziek, boeken, kleding, coaching, sprekers, opleidingen en andere activiteiten.

Droom
Onze

Visie

Wij zien een angstvrij generatie opstaan van mensen die:
...hun unieke droom en missie uitleven 
...compleet zichzelf zijn
...verbonden zijn met elkaar
...leven vanuit hun unieke karakter, talenten en vaardigheden die zij hebben
...zich niet laten leiden door de negatieve omstandigheden en/of emoties
...verantwoordelijk omgaan en zorgen voor de kostbare schatten van de aarde
...onvoorwaardelijke liefde en acceptatie heeft voor zichzelf en de ander

Hierdoor ontstaat er een wereld waarin veroordeling tussen mensen in de vorm van o.a. rascisme, discriminatie, pesten en ongelijkwaardigheid geen plaats meer zal hebben. Omdat elk individueel mensen ongeacht de omstandigheden en emoties een gelukkig, betekenisvol en voorspoedig leven kan leiden op lichamelijk, emotioneel, geestelijk en mentaal gebied.

Visie
Onze

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn zichtbaar aanwezig of voelbaar in alle activiteiten die wij ondernemen. Je kan het merken aan de atmosfeer, woorden, gedragingen en houdingen die wij tijdens onze activiteiten aannemen.​

Vertrouwen
Wij geloven in de woorden die we uitspreken. Wat betekent dat de woorden die betekenis hebben niet zomaar woorden zijn, maar als team onderschrijven we dat en geloven wij voor de volle 100% in die woorden. Daarnaast geloven wij in de kracht van ieder individueel mens, en dat betekent dat wij er altijd naar zullen streven om eenieder het zelfvertrouwen te geven om zijn of haar missie te gaan uitleven in onze activiteiten, maar ook in gesprekken onderling.

Uniek
Elk mens is uniek. En ons team in het bijzonder absoluut ook. En dat mag er zijn. Hoe anders, uniek, uitbundig of voor sommige raar onze teamleden misschien ook zijn: Dit maakt onze teamleden tot wie ze zijn, en alleen al daardoor zal ons publiek hen niet snel vergeten.

Radicaal
Halfweg iets doen betekent falen. Wij gaan nooit voor 99% voor mensen, dromen en activiteiten. Wij geven alles wat in ons is, in datgene wat wij ondernemen. Ontdek het maar tijdens de activiteiten die wij ondernemen.

Humor
Als je veel hebt meegemaakt in het leven en toch optimistisch en vrolijk kunt zijn en blijven, is de vraag wat is het geheim. Wij houden van humor, omdat het relativeert. Onze humor heeft als basis dat wij de ander respecteren, en vanuit die houding maken wij grappen over alles wat op onze weg komt. Het kan soms droog en flauw zijn, en soms hilarisch dat je de grond verkiest boven jouw stoel.

 

Enthousiasme
Enthousiasme en passie zijn onze eerste natuur. In alles wat wij doen, zorgen wij dat we dat doen met enthousiasme en passie, en dat straalt van ons af. Onze enthousiaste, passievolle en soms energieke uitstraling alleen al zorgt vaak voor een lach op het gezicht van ons publiek.

 

Direct
Wij zijn wie we zijn. En willen daarin volledig eerlijk en oprecht zijn. Dat betekent dat wij soms heel direct en duidelijk kunnen zijn. Want recht is recht, en krom is krom. Desondanks zal je ervaren dat dit niet is om iemand af te breken, maar vanuit de liefdevolle intentie die heel duidelijk voelbaar zou zijn in onze directheid, duidelijkheid, eerlijkheid en oprechtheid.

Kernwaarden
De Betekenis van

Onze Tijger

De tijger symboliseert het vermogen om op jezelf te vertrouwen, oerinstinct en onvoorspelbaarheid. Een tijger geeft je lessen over geduld en wanneer je een stap moet zetten in cruciale levenskwesties.

 

De tijger herinnert ons eraan dat volharding loont wanneer we onze doelen proberen te bereiken. Ook leert hij ons het belang van plannen maken om de dromen en verlangens van ons leven te kunnen bereiken. Ondanks de ontberingen die we doormaken, herinnert hij ons eraan dat creatieve kracht genoeg is om de problemen het hoofd te bieden.

De meest voorkomende eigenschap van tijgers is avontuurlijk. Er is niks wat een tijger in de weg kan staan om te bereiken als ze echt iets willen bereiken. Ook heeft de tijger veel energie en vertrouwen van waaruit hij handelt. Wanneer een tijger wordt geconfontreerd met een moeilijke taak, wordt het een van de sterkste dieren in het dierenrijk door de ongelooflijk kracht die vrijkomt. Maar ook het geduld van een tijger tijdens de jacht is ongelooflijk. Een tijger valt alleen aan op het perfecte moment; dat wil zeggen, op een moment dat een tijger zeker weet dat hij zijn prooi zal vangen. 

Samenvattend is de grootste kracht van de tijger zijn kracht, moed en vastberadenheid. En daarom is de tijger de perfecte representatie van Fearless Generation, een groep mensen die vanuit hun kracht (talenten en passie), moed en vastberadenheid alles zullen doen om hun doel te bereiken. Niks kan hen stoppen, net zoals de tijger niet te stoppen is.

Tijger
De Betekenis van

Onze Kleuren

Fearless Generation is bekend door de drie belangrijkste kleuren: blauw, geel en groen. Ongetwijfeld een ontspannen, gedreven combinatie maar ook een bijzondere combinatie daarom vinden wij het belangrijk om deze kleurkeuze en in het bijzonder de betekenis van onze drie hoofdkleuren van onze huisstijl uiteen te zetten.
 

Blauw
Onze kernwaarden en bedrijfscultuur tussen de teamleden en partners komt terug in de betekenis van blauw. Blauw staat namelijk voor vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid. Maar ook loyaal, geduldig, sympathiek, vriendelijkheid, waarheid en oprechtheid vallen onder de betekenis van blauw. Omdat wij als organisatie vanuit vertrouwen, communicatie, loyaliteit naar elkaar en waarheid/oprechtheid werken is blauw de kleur die onze kernwaarden en bedrijfscultuur het beste laat ervaren.

 

Geel
Onze visie en missie worden gerepresenteerd in de kleur geel. Geel staat namelijk voor het stimuleren/inspireren van de hersenen en het denken van een mens. En dan in het bijzonder in de richting van de andere betekenissen van geel zoals een nieuw begin, levensplezier,en geluk. Je wordt vrolijk, energiek en aangevuurd door geel.En precies dat is wat wij willen bereiken dat iedereen tussen de 16 en 35 jaar wordt aangevuurd door datgene wat wij doen, dat wij de dromen, verlangens en passies van hen activeren om ervoor te gaan.

Geel geeft ook focus en doelgerichtheid, maar wel vanuit kennis, wijsheid en "volwassenheid" (niet volgens de maatschappelijke norm), met creativiteit en dromen. Kortom door geel ervaar je geluk, warmte, zingeving, vreugde en blijdschap. 

 

Groen
Groen is vaak het bed waarop blauw en geel terechtkomen, je zou kunnen zeggen het fundament van datgene wat we doen, wie we zijn en wat we willen zijn. Groen betekent ontspanning, rustgevend, genezing, gezondheid, balans, evenwicht, harmonie, vertrouwen en veiligheid. Ons fundament voor datgene wat we doen is elkaar, wij vinden ontspanning, rust, genezing (van kwetsende uitingen of afwijzing van buiten), harmonie, vertrouwen, balans en veiligheid bij elkaar.

Groen symboliseert voor ons dus de rol van het team, van de mensen voor elkaar in ons team. Daarbij staat groen ook voor samenwerken, vernieuwing, vruchtbaarheid en nieuw leven wat ontstaat vanuit het team van Fearless Generation, maar bovenal wij staan voor een angstvrije generatie, maar dat betekent niet dat wij nooit angst ervaren maar dat betekent dat in de veiligheid van het team de belangrijkste betekenis van groen ontstaat: verlichting en verwijdering van angst.

Kleuren
Onze

Geschiedenis

Ons verhaal begint in 1997 toen bij een jonge dromer van 7 jaar in Arnhem. Een dromer die vaak alleen op zijn kamer zat maar een droom, een passie en een ideaal had om de wereld te inspireren en te veranderen tot een betere plek. In die jaren waren er een hoop problemen in het leven van hem en zijn gezin, maar als hij zich terugtrok op zijn kamer en zijn microfoon en jukebox pakte waar een cassettebandje in zat, dan sprak hij alsof er miljoenen mensen zaten met inspiratie die tot verandering zou leiden.

 

Toen deze jonge dromer 13 jaar oud was in 2003, was hij veelal te vinden in de mediatheek van zijn middelbare school. Hij was anders, hij was uniek en dat had voordelen, maar in die tijd ook nadelen. In die mediatheek werkte hij zijn dromen uit zoals een TV kanaal, een nieuwe scholengemeenschap, verschillende TV programma's, evenementen, politieke ideeën over o.a. arbeidsmarkt en onderwijs, maar ook zijn kennis, ervaringen en wijsheid over o.a. leiderschap, identiteit en dienstbaarheid waarin hij een boek over wilde schrijven.

 

Een paar jaar ging voorbij en toen hij 19 jaar was, na een financieel debacle ging hij met een nieuwe compagnon/vriend langs programmaraden om te onderzoeken of zijn TV kanaal droom haalbaar was, zij waren enthousiast, maar omdat het nog niet de tijd was, en hij geen (voor)beelden en cijfers kon overleggen werd zijn TV kanaal nog niet toegelaten tot het basispakket. Ondertussen was hij wel al 3 jaar volop aan het spreken in toen veelal kerken, en werkte hij bij twee lokale TV kanalen als presentator/programmamaker.

Geschiedenis
Onze

Geschiedenis

In de jaren daarna bleef hij muziek maken, spreken en presenteren binnen maar vooral ook buiten de kerk en kreeg hij via o.a. de Buzinezzclub, NLP Practioner opleiding bij Rutney Sluis en zijn theologie en filosofieopleiding steeds meer duidelijkheid in hoe zijn droom te kunnen bereiken. Hij liet zich inspireren door anderen, nam alles mee, maar bouwde ook mee aan de dromen van anderen. Hij ontwikkelde een theatershow die hij in Arnhem als try-out heeft gespeeld op het gebied van comedy/cabaret. Maar hij beleefde ook op het eerste gezicht bekeken teleurstellingen, zoals evenementen die hij organiseerde maar niemand of bijna niemand die kwam opdagen, geen extra teamleden die aan wilde aansluiten, of mensen die hem offline en online aan de schandpaal probeerde te nagelen.

 

Toen kwam 2020, het jaar met als doel zijn doorbraak. Hij was presentator/programmamaker bij een lokaal TV kanaal in het westen, had een geweldige landelijk aanbod in het verschiet, zou 4 april 2020 zijn debuut theatershow hebben, en had een leuke, goede baan ernaast. Dit alles leek in het water te vallen door COVID19. Sterker nog, het ondenkbare gebeurde, hij verloor door visieverschillen in goed overleg zijn functie/baan bij het lokale TV kanaal, de theatershow ging niet door en hij verloor zijn baan.

 

De jonge dromer, Ricardo, onze kernteamleider had door zijn verleden een kerngedachte die hem bracht tot was Fearless Generation nu is: “Er is nooit een gebrek aan oplossingen, alleen aan creativiteit”. Dus hij bedacht was heb ik nu aan mogelijkheden in mijn handen? Hij had camera's (wellicht nog niet de beste kwaliteit) een redelijk groot hoekhuis en twee gepassioneerde vrienden met wie hij leidinggevende ervaringen deelde. En zo zaten deze drie vrienden (Jochem, Jozua en Ricardo) op 5 september 2020 in het Weizigtpark, Dordrecht om elkaar te ontmoeten en te bespreken wat voor stappen ze konden gaan zetten, waardoor uiteindelijk de satirische jongerentalkshow “Wikiwok(E)” ontstond en op 20 oktober 2020 de eerste aflevering online kwam.

Onze

Geschiedenis

Vanuit dat moment groeide het aantal TV programma's dat ze produceerde met o.a. Het Sinterklaas Journaal, The Oudejaarsshow, The Love Experience, Podcastserie Weekly Devotional en Wie heeft de Wok?  Dat resulteerde dat in maart na de opnames van Wie heeft de Wok Viënna, Melissa en André het team kwamen versterken, ondertussen was de naam Fearless Generation en de droom (die al is ontstaan in 1997) al ontstaan. En daar haakte de nieuwe teamleden op in, niet op basis van kennis of ervaring, maar op basis van hun eigen passie en onze droom. Nieuwe ideeën en programma's ontstonden, waardoor op 3 mei 2021 de overstap van YouTube naar een eigen online TV kanaal en Video-On-Demand platform (VOD) werd gemaakt.


En nu hebben we ook Christiano, Amber, Kevin, Yuusuf, Jan en Sarah als teamlid mogen verwelkomen, hebben we verschillende contentproducenten (De Interessante TV uit Suriname, Motion Church Utrecht en Stichting AntiPesto), maar ook contentsponsors (Buurmans Photography, Olivacce Media, Jouw Dierenshop.nl en AVS Fieldmarketing) als partner mogen zien aanhaken, en zien we de kijkers en zichtbaarheid stap voor stap groeien.


Onze geschiedenis is misschien een verhaal van 24 jaar, maar de voorbereidingstijd van onze leiders en teamleden die er nu zijn, en in de toekomst aanhaken is essentieel voor het fundament van onze organisatie, omdat wij niet een organisatie bouwen voor korte termijn winst in financiën, maar een beweging bouwen voor meerdere generaties die een impact hebben op Nederland, Europa en de hele wereld. 

Omdat elk mens het waard is, niet om wat ze doen, maar bovenal om wie ze zijn. En vanuit die gedachte willen wij nu en in de toekomst een gereedschapskist zijn met alle tools waaruit jij datgene kan halen waardoor jij angstvrij jouw unieke dromen kan leven, ongeacht de omstandigheden die je tegenkomt. Want als iedereen zijn unieke, persoonlijke droom gaat uitleven dan gaan we hemel op aarde zien! En daar gaan en staan wij voor!

bottom of page