top of page
Logo Ricardo (5).png

Ricardo Kok

​Dé Droomexpert van Nederland
Kernteamleider Stichting Fearless Generation

Ricardo Kok is de Droomexpert die vanuit zijn kennis op het gebied van filosofie, theologie en psychologie vooral jonge mensen en (potentiële) leiders praktische tips heeft gegeven om hun dromen en doelen te ontdekken, te bereiken en uit te leven op een angstvrije en gezonde manier ondanks de omstandigheden in het leven.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Introductie

Mijn Verhaal

Ik geloof in de mogelijkheid om de ideale wereld te creëren voor ieder mens op deze aarde. Ieder mens heeft de wens om in zijn of haar leven een gelukkig en succesvol bestaan ​​op te bouwen. Helaas zie en heb ik zelf ervaren dat niet iedereen die kansen altijd vanzelf krijgt. Mijn doel is om iedereen deze kansen te geven.

Zelf ben ik in 1989 geboren in een gezin in Gouda. In mijn zevende levensjaar, na de scheiding van mijn ouders, ben ik met mijn moeder en broer naar Arnhem verhuisd. Mijn basisschooltijd was een tijd waarin ik moeite had om vrienden te maken en dichtbij te komen, een tijd waarin ik me beter voordeed dan ik was, waardoor ik veel eenzaamheid ervoer. In deze periode ben ik ook seksueel misbruikt door een busmaat van mij.

Tijdens mijn middelbare schooltijd werd ik twee tot drie jaar gepest, waardoor het gevoel van eenzaamheid en afwijzing alleen maar groter werd. Dit zorgde ervoor dat ik behoorlijk depressief was in deze periode, die zijn hoogtepunt bereikte op mijn achttiende toen ik financieel voor de gek werd gehouden door 'vrienden'. Dit resulteerde in financiële problemen, waardoor ik veel moest werken. In de daaropvolgende periode ontmoette ik "vrienden" die veel alcohol en wiet gebruikten, waardoor ik ontdekte dat deze middelen me konden helpen om geaccepteerd te worden in de groep. Uiteindelijk raakte ik opgebrand door mijn intense drang naar bevestiging en acceptatie en besloot ik naar GGZ De Hoop in Dordrecht te gaan.

In die periode heb ik mezelf kunnen ontdekken en vooral accepteren dat ik waardevol ben. Als gevolg daarvan heb ik de overtuiging ontwikkeld dat ieder mens op deze aarde buitengewoon waardevol is, en ik wil ieder mens behandelen met een houding van vertrouwen, openheid, eerlijkheid, kwetsbaarheid, betrouwbaarheid en loyaliteit.

Ik hecht veel waarde aan gezinnen omdat ik ervan overtuigd ben dat het potentieel van mensen in het gezin wordt gevormd. En dat wat je daar ook meemaakt, altijd een positief effect heeft op de rest van je leven. Ik ben er vast van overtuigd dat als gezinnen zichzelf durven te laten zien, de wereld ten goede zal veranderen.

En daarom droom ik met alle passie, enthousiasme, vindingrijkheid en ruimdenkendheid over een wereld waarin het potentieel dat in ieder mens ligt ten volle benut wordt. Een wereld waarin mensen doen waar ze blij van worden en waarin ze succesvol zijn in wat ze willen doen. En ik zal niet stoppen met het vervullen van dit verlangen totdat ieder mens op deze aarde dit doel heeft bereikt.

Mijn verhaal

Interviews

Interviews

Spreekbeurten